מנשאים ומה מומלץ

 

חשבי על זה, על מנת לרדת מהאוטו רק לכמה דקות בשביל להוציא כסף מהבנק, את צריכה להוציא את העגלה, לשחרר מהקיפול, לסדר את הסדין ובסוף התינוק בכלל לא רגוע בעגלה ואת נאלצת ללכת עם תינוק ביד אחת, עגלה בשנייה ותיק על הגב.

או למשל כשאת הולכת לקניות בסופר, במקום להסתבך עם שתי עגלות או להסתדר עם עגלת תינוק בלבד ולהעמיס עליה קניות, אפשר פשוט להניח את התינוק במנשא ולצאת למסע קניות.

גם אם את חובבת טיולים בטבע, תינוק קטן לא צריך להגביל אותך, מנשא בד יכול להיות הפיתרון עבורך אם את מגיעה למסלולים שבהם לא ניתן לטייל עם עגלות.

ומה בנוגע לאבות. מנשא בד אינו מוגבל רק לאימהות ולא פעם אבות בוחרים בו, בעיקר בשל קלות השימוש והמגע, כך שהם יכולים לשאת את התינוק ממקום למקום, תוך חיזוק הקשר בניהם.

לא פחות חשוב, נשיאת התינוק קרוב כל כך אל הגוף, בתחושת ערסול, מדמה בעבור האב תחושה של הריון ולא פעם מדובר בחוויה מרגשת במיוחד.

מנשא בטן הוא מנשא המיועד לתינוקות מלידה ושימושו תלוי במידה רבה בנוחות התינוק וההורים. ישנם מי שמשתמשים במנשא בד רק בתקופת חייו הראשונה של התינוק ויש מי שלא מוותר על החום והנוחות, גם בשלבים מאוחרים יותר.

ישנם מנשאים מערביים שהם מנשאים בעלי מבנה קבוע, עם רצועות בד בעלי מספר מועט של תנוחות, וישנם מנשאים שבטיים שהם מנשאים מרצועת בד ארוכה אותה קושרים סביב מותני ההורה. מנשאים אלו מאפשרים מגוון רחב יותר של תנוחות ומתאים גם לתינוקות רכים מאד וגם לתינוקות גדולים שכבר יושבים. מנשא מרצועת בד ארוכה משמש גם כמנשא בטן וגם כמנשא גב. ישנם גם מנשאי גב המיועדים לתינוקות גדולים יותר (גילאי שנה פלוס) שכבר יושבים.

מנשא מרצועת בד ארוכה הוא למעשה יריעת בד באורך כ – 5 מטר העשויה מבד אלסטי נמתח הנכרך סביב ההורה במגוון תנוחות. מנשא מרצועת בד ארוכה בעצם משחזר את תחושת הערסול ברחם, וכן מקרב את התינוק לאימו, ולכן תורם לתחושת הביטחון והחמימות של התינוק כך שהוא הופך רגוע יותר. בנוסף, המנשא מאפשר תנוחות ותזוזות ויכול להקל על כאבי הגזים הפוקדים תינוקות רבים. המנשא גם משחרר את ידי ההורה ומאפשר לו לבצע פעולות רבות מבלי להניח את התינוק.

אז למה נשים חוששות ממנשא מרצועת בד ארוכה? הסיבה המרכזית היא מפני שהשימוש במנשא כזה נראה מסורבל לשימוש, אבל למעשה השימוש במנשא מרצועת בד ארוכה, לאחר שלומדים את הטכניקות והקשירות, הוא בעצם פשוט, נעים ובטיחותי, ונשים רבות דיווחו על נוחות גם להן וגם לתינוק.

תנוחות וקשירות:

קשירה בסיסית + תנוחת ערסול: תנוחה בה התינוק שוכב מכורבל על בטן ההורה. תנוחה זו מתאימה מלידה ועד החזקת הראש בצורה יציבה.

קשירה בסיסית – תנוחת ישיבה: קשירת בטן בה ניתן להניח את התינוק בטן אל בטן או גב (התינוק) אל בטן (ההורה).תנוחה זו מתאימה משלב החזקת הראש ועד ישיבה.

קשירת צד – תנוחת צד: קשירה על מותן ההורה כאשר התינוק יושב על המותן.
המנשא מוריד מהלחץ של נשיאת הילד על היד ללא מנשא.תנוחה המתאימה משלב הישיבה ואילך.

קשירת גב: תנוחה בה התינוק (רק מעל גיל שנה) תנוחת שקמח עם הפנים לגב ההורה תנוחה המומלצת משלב הישיבה ואילך.